Senzor de mișcare cu radar de înaltă frecvență

Senzor de inalta frecventaSenzorii de înaltă frecvență funcționeaza asemenea unui  radar al unui submarin. Senzorul HF emite unde sonore de înaltă frecvență care culeg informații din mediul ambiental și trimit informații senzorului. Orice mișcare care intervine în câmpul de acțiune al senzorului, îl acționează. Senzori HF sunt foarte sensibili și detectează mișcarea prin pereți sau sticlă. Într-o casa, marele dezavantaj al unui senzor de înaltă frecvență este că se activează la orice mișcare nu numai la cele umane. De exemplu, dacă geamul este deschis și perdeaua sau jaluzelele sunt mișcate de adierea vântului sau într-un spațiu de birou dacă o foaie iese din imprimantă, vor activa senzorul chiar dacă nu este nicio prezență umană în încăpere.

Beneficiile senzorului de înaltă frecvență:

  • acoperire neîntreruptă
  • detectează prin uși, sticlă, pereți, etc. Dacă lampa este montată pe hol lumina se va aprinde în momentul în care descui ușa.
  • detectează rapid cea mai mică mișcare
  • reglarea razei de acțiune
  • poate fi ascuns în corpurile de iluminat
  • gradul de crepuscularitate și timpul de aprindere pot fi setate în funcție de necesitățile individuale.

Pentru a elimina dezavantajele utilizării senzorului de mișcare de înaltă frecvență, producătorii combină tehnologiile. Astfel senzorii cu tehnologie duala  combină adesea senzorul de mișcare cu infraroșu cu senzorul HF sau cu senzor cu microunde.

Pentru a se genera o alarma la senzorii cu tehnologie duala, fiecare senzor în parte  din interiorul detectorului (fiecare aparținând unei tehnologii distincte)  trebuie să se activeze simultan.

Senzorii de miscare cu infrarosu se utilizeza pentru iluminarea incaperilor interioare. Vezi mai multe despre iluminarea spatiilor interioare

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s