Senzori de mișcare pentru interior

Senzorii de mișcare pentru interior controlează aprinderea și stingerea automată a luminii din zonele de circulație cum ar fi holuri, căi de acces, băi, bucătării etc.

Pentru încăperi în mod frecvent se utilizează senzorii de mișcare de înaltă frecvență deoarece au o sensibilitate mai mare în detectarea mișcărilor. Senzorii de mișcare de înaltă frecvență (HF) pot fi ascunși în spatele plafonierelor sau aplicelor oferind un plus de design.

Cum funcționează sistemul de iluminat cu senzori de înaltă frecvență?

Senzorul de mișcare HF emite unde sonore de înaltă frecvență care culeg informații din mediul ambiental și trimit informații senzorului. Orice mișcare care intervine în câmpul de acțiune al senzorului, îl acționează.

Senzorul de mișcare de înaltă frecvență utilizat la sistemele de iluminat interior are un mare dezavantaj și anume acela de a se activa la orice mișcare nu numai la cele umane.

Pentru a elimina dezavantajele utilizării senzorului de mișcare de înaltă frecvență, producătorii combină tehnologiile. Astfel senzorii cu tehnologie duala  combină adesea senzorul de mișcare cu infraroșu cu senzorul HF sau cu senzor cu microunde. Pentru a se genera o alarma la senzorii cu tehnologie duala, fiecare senzor în parte  din interiorul detectorului (fiecare aparținând unei tehnologii distincte)  trebuie să se activeze simultan.

Pentru iluminatul interior există corpuri de iluminat în diferite forme și variante de design și corpuri de iluminat special create pentru iluminarea anumitor spații/ încăperi:

pentru iluminatul scărilor de bloc

pentru iluminatul holurilor și a căilor de acces

pentru iluminatul băilor și bucătăriilor

pentru iluminatul birourilor și a spațiilor de lucru

Pentru mai multe detalii despre iluminatul cu senzori de mișcare și despre corpurile de iluminat cu senzori de mișcare accesați pagina oficială a magazinului Steinel – www.senzorshop.ro

Advertisements